Reacție dură a patronului FC Botoșani la adresa Primăriei și Consiliului Local: O prostie fără margini!

0
62

Patronul clubului FC Botoșani este nemulțumit de faptul că Primăria Botoșani nu reușește de doi ani să facă un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Stadionului Municipal.

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a reacționat după ce reprezentanții primăriei au anunțat că nici anul acesta nu realizează studiul de fezabilitate pentru modernizarea stadionului. Atât în 2017 cât și în 2018 au fost bani alocați în bugetul local dar studiul de fezabilitate nu s-a mai realizat.

„Este de neconceput faptul că până acum nu s-au făcut demersurile pentru modernizarea stadionului. Nu se vrea, deja e dubios. Pentru mine e de neînțeles reacția Primăriei și a celor din DSPSA, pentru că nici în acest an nu sunt în stare să facă acest SF. Atenție, ei au propus, nu noi și acum spun că nu trebuie făcut SF pentru că s-a mai făcut unul pentru tribună. O prostie fără margini! Fără acest SF suntem blocați total, nu se poate face nimic. Trebuie să găsim o soluție. Am avut o discuție cu domnul viceprimar care mi-a că el poate realiza chestiunea asta dar are nevoie să-i fie delegate atribuțiile de către domnul primar. Așteptăm să vedem că se întâmplă ceva pozitiv”, a afirmat Valeriu Iftime.

Viceprimarul Cosmin Andrei, aflat în conflict cu primarul Cătălin Flutur și directorul DSPSA, a anunțat că vrea să se ocupe el personal de modernizarea stadionului. Nu acum ci în 2019. Cert este că abia după aprobarea bugetului local pe 2019 se vor putea demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate.

„Săptămâna viitoare îi voi solicita domnului primar să-mi delege atribuțiile pentru modernizarea stadionului. În bugetul pe anul acesta s-au alocat bani pentru studiul de fezabilitate al stadionului dar DSPSA nu a făcut acest studiu. Acum vor să votăm în Consiliul Local realizarea acestui studiu. Voi solicita să-mi delege atribuțiile, vom prinde bani în bugetul pe 2019 și mă voi ocupa eu de studiul de fezabilitate și de obținerea finanțării pentru modernizarea stadionului. De asemenea, suntem în discuții pentru realizarea unui schimb de terenuri astfel încât să putem folosi cei 1500 de metri de lângă stadion, în zona bulevardului Mihai Eminescu. Putem realiza o parcare și astfel rezolvăm problema atât la stadion cât și pentru întreaga zonă”, ne-a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement a avut la dispoziție suma de 100.000 lei pentru a realiza studiul de fezabilitate.

„Am trimis o adresă către Consiliul Local. Am solicitat a treia oară acceptul pentru a face această investiție. Prima dată nici nu a fost pus proiectul pe ordinea de zi. Undeva în luna aprilie. În luna iulie, toți consilierii, cu excepția mea, au votat împotrivă, refuzând acest studiu de fezabilitate. Am văzut că am fost atacat din nou. Îi informez că demersuri au fost făcute dar colegii domnului Cosmin Andrei au votat să nu se întâmple nimic la stadion. Am revenit acum cu o adresă prin care le solicit să treacă respectiva sumă pe bugetul DSPSA și buget multianual. În zonele în care s-au mai efectuat studii de fezabilitate în ultimii cinci ani, nu poți să vii cu unul nou. Nu vreau să-mi impute nimeni 100.000 lei pentru că PSD-ul face presiuni și mă forțează să încalc legea. Și cei din clubul FC Botoșani. Eu am un salariu de 5000 și ceva de lei. Nu am de unde să plătesc 100.000 de lei. Pentru o aventură a unora”, a precizat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.