Conducerea CNAIR a anunțat ieri că va relua licitația pentru modernizarea drumului Botoșani –Tg. Frumos, cel mai important drum din județul Botoșani. Reluarea licitației înseamnă amânarea cu cel puțin un an a demarării lucrărilor.

După sutele de comentarii negative, șefii PSD au decis să reacționeze. Senatorul Doina Federovici, președintele Organizației Județene PSD Botoșani, a declarat astăzi că modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos reprezintă un obiectiv de investiții prioritar pentru actuala guvernare și că va fi realizat, chiar dacă s-au înregistrat întârzieri determinate de neîndeplinirea condițiilor tehnice de către constructorii care au depus oferte.

Atât eu, cât și colegii mei de la PSD Botoșani am urmărit îndeplinirea tuturor procedurilor legale pentru a promova acest proiect. Ne-am preocupat de emiterea Hotărârii de Guvern, alocarea fondurilor în buget prin susținerea de amendamente în Parlament, am prezentat Guvernului motivele pentru care trebuie reabilitat acest drum până la organizarea licitației. În acest punct nu mai este treaba politicului ci a specialiștilor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să evalueze dacă se îndeplinesc cerințele pentru realizarea lucrărilor de construcție”, a declarat Doina Federovici.

La fel cum ne-am ținut de promisiune cu modernizarea drumului Botoșani – Suceava vom face și cu Botoșani – Târgu Frumos, chiar dacă suntem criticați de aceiași membrii ai Opoziției din județul nostru, care ne-au boicotat și atunci și acum și au votat în Parlament împotriva aprobării sumelor de finanțare a lucrărilor la drumul DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos. PSD Botoșani va comunica transparent de fiecare dată toate demersurile realizate la nivel parlamentar și guvernamental pentru aprobarea investițiilor de la nivelul județului”, a completat președintele PSD Botoșani.

Articolul precedentIncendiu cu pagube de 30.000 de lei în municipiul Botoșani
Articolul următorAmendat cu 500 lei pentru un prejudiciu de 275 lei