În ziua de 27 martie 2022, polițiștii botoșăneni au acționat pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

 

Astfel, au fost organizate acțiuni atât pentru creșterea vizibilității forțelor de ordine în apropierea  punctelor de trecere a frontierei cât și pentru prevenirea faptelor antisociale în astfel de locuri.

 

De asemenea, a fost supravegheat traficul rutier, fiind utilizate autospeciale cu aprate radar, pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație.

 

În cadrul activităților au fost legitimate peste 300 de persoane și verificate 110 autovehicule, iar  în urma neregulilor constatate au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 de lei.

 

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare și a fost constatată în flagrant delict, o infracțiune.

La data de 27 martie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Str. Dealului, sat Lunca, comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sursa: Realitatea de Botosani