Jandarmii botoșăneni au organizat ieri dimineață, pe râul Siret, între localitatea Corni și barajul Rogojești, în cooperare cu reprezentanți ai Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură – Filiala Regională Moldova, o acțiune care s-a finalizat cu aplicarea a 11 sancțiuni.

Sancțiunile au fost aplicate pentru lipsa permisului de pescuit valabil, folosirea unui număr mai mare de unelte de pescuit decât cel legal și reținerea peștilor sub dimensiunile admise. În plus, a fost reținut un permis în vederea suspendării dreptului de a pescui pentru o perioadă de 90 de zile.

Numărul sancțiunilor contravenționale aplicate de jandarmi în anul 2019 pentru nerespectarea legislației pe linie de pescuit și acvacultură a fost de 240, în creștere față de anul 2018, când au fost constatate 202 fapte de acest gen.

De la începutul acestui an, în urma celor patru acțiuni punctuale executate pe această linie, jandarmii au constatat 35 de fapte de natură contravențională la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 11000 de lei.

Articolul precedentToți primarii PNL vor candida pentru încă un mandat
Articolul următorArestat preventiv după ce a furat un autoturism și a condus fără permis