Război în PSD Botoșani. Un deputat cere plecarea lui Dragnea iar șefii partidului reacționează dur

0
16

Deputatul PSD Răzvan Rotaru este în război cu conducerea județeană a partidului și vrea plecarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte. Într-un mesaj pe contul personal de facebook, Rotaru a criticat conducerea PSD.

„În calitate de deputat PSD de Botoșani, susțin demersul colegilor mei, acela de a înainta o scrisoare, menită să clarifice situația internă din PSD, precum și traiectoria pe care trebuie să o urmeze partidul pentru a rămâne cea mai importantă forță politică a țării. Vă spuneam zilele trecute că dezaprob total modul de conducere, atât la nivel central, cât și în cadrul Organizației Județene PSD Botoșani.
Președintele Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate! Atât timp cât, la momentul actual, dumnealui are problemele pe care deja le cunoașteți, nu este corect ca Partidul Social Democrat să fie sacrificat.

Cu privire la informația apărută în spațiul public, potrivit căreia, PSD Botoșani îl susține pe Liviu Dragnea, în Comitetul Executiv Județean doar s-a adoptat o rezoluție pentru susținerea programului de guvernare, nu s-a votat sprijinirea președintelui Dragnea. Este inadmisibil ca un președinte de organizație să hotărască în numele tuturor. Mă bucur că sunt tot mai multe voci din organizațiile județene din țară, care se alătură acestei inițiative. Este important să eliminăm disensiunile existente, să rămânem uniți, să continuăm guvernarea și să realizăm tot ceea ce am promis în 2016, când ne-am prezentat în fața alegătorilor”, a postat pe facebook deputatul PSD.

Reacția conducerii PSD Botoșani a venit imediat.

Domnul Rotaru habar nu are ce mandat am eu pentru că nu a mai fost la partid din 15 iunie, când a ținut ultima conferință în care și-a atacat proprii colegi din organizația municipală Botoșani. Dacă ar fi venit la ultima ședință a Comitetului Executiv Județean ar fi aflat că toți cei prezenți, nu doar primarii PSD din Botoșani, s-au delimitat categoric de declarațiile sale împotriva conducerii PSD. Deci înainte de a-și da cu părerea care este poziția organizației noastre îl invit să se uite pe harta orașului pentru a își aminti unde este sediul nostru de partid”, a declarat senatorul Doina Federovici, care a subliniat că deputatul Rotaru a lipsit de ultimele patru întâlniri de partid, respectiv la ultimele două comitete executive județene, la o ședință de birou permanent județean și la ședința biroului permanent municipal.

Lidera PSD Botoșani a reamintit faptul că la ultima întâlnire, membrii comitetului executiv județean au votat în unanimitate ca toți parlamentarii PSD Botoșani să respecte deciziile conducerii centrale a PSD, să înceteze disensiunile din partid și să susțină în Parlament realizarea programului de guvernare. „Au fost patru decizii luate în unanimitate de membrii CEX Botoșani – una dintre ele era delimitarea de declarațiile deputatului Răzvan Rotaru care formulase atunci, la fel ca acum, mai multe acuzații împotriva PSD și a conducerii centrale. De asemenea, tot în unanimitate s-a votat ca toți parlamentarii PSD să susțină conducerea partidului și deciziile acesteia privind votul din Parlament. Eu acționez în a baza acestor decizii foarte clare stabilite de primarii PSD din Botoșani și de ceilalți membri CEX județean. Acesta e mandatul meu”, a explicat Doina Federovici.

Printre cele mai vocale voci care s-au ridicat împotriva deputatului Răzvan Rotarul au fost primarii celor mai mari localități din județ coduse de reprezentanții PSD, respectiv primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, primarul orașului Săveni, Relu Tîrzioru și primarul comunei Vorona, Ștefan Aurel. Cei trei au spus că „este inadmisibil ca membrii aceleiași echipe să se poziționeze ostil față de partid” punând în pericol realizarea promisiunile pe care aleșii locali le-au angajat în fața alegătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.