Proiectul Cornișa a fost finalizat după 10 ani dar va deveni funcțional din 2019

0
41

În 2008, primăria Botoșani a făcut primii pași pentru obținerea unei finanțări în vederea realizării unui parc de agrement pe o suprafață de 48 de hectare.

Contractul de finanțare a fost semnat trei ani mai târziu după care s-a făcut proiectarea, au urmat licitațiile. În 2013 au început lucrările iar acestea au fost finalizate în urmă cu câteva luni. Inițial, proiectul a fost estimat la 20 de milioane de euro din care 10 milioane finanțare nerambursabilă și 10 milioane contribuția primăriei. În final, investiția a costat aproape 18 milioane de euro dar contribuția primăriei a fost de circa 14 milioane de euro iar suma nerambursabilă a fost de puțin peste 4 milioane de euro. Asta din cauza nerespectării termenelor și a unor greșeli făcute inițial care au dus la cheltuieli neeligibile.

„Este un proiect pe care l-am gândit prin 2008, am semnat contractul de finanțare în 2011. Ne-au trebuit șapte să-l finalizăm. Satisfacția noastră este că am dus acest proiect la final. Nu este cel mai mare proiect al municipiului dar este cel mai vizibil și cel mai profitabil.

Acest proiect este unic. Nu o să găsim nicăieri în România un proiect asemănător. Acoperă o gamă foarte largă de activități care nu există în alt loc. Asta ne-am și dorit, să facem ceva la Botoșani care nu mai există. Pentru a ridica Botoșaniul, să se vorbească despre noi, să atragem cât mai mulți turiști. Avem mult teren care ne va permite să diversificăm activitățile”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Parcul de agrement Cornișa va fi administrat de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, direcție condusă de consilierul local Eugen Țurcanu.

„Scopul nostru nu va fi doar atractivitatea pentru tineri, ci și pentru cei în vârstă. Merităm toți din acest oraș, din acest județ și din acest colț de țară care parcă a fost uitat. În sfârșit am intrat și noi în harta turistică a României. Mulțumesc sutelor de salariați care au lucrat ca niște furnici în Cornișa. Sunt consilier de două mandate și știu cât de greu a fost să votăm de multe ori. Că vor mai fi mici retușuri, rog cetățenii să fie îngăduitori cu noi și cu răbdare, vom remedia lucrurile. Într-un an, doi, vom face să meargă lucrurile șnur”, a spus Eugen Țurcanu.

Chiar dacă proiectul a fost finalizat și s-au obținut avizele necesare, botoșănenii încă nu au acces la obiectivele parcului de agrement. DSPSA încă nu are suficienți oameni pentru a gestiona acest parc de agrement. La jumătatea lunii ianuarie se va face încă o tranșă de angajări. Eugen Țurcanu spune că în zilele următoare s-au putea deschide patinoarul și terenurilor de fotbal și tenis. Deschiderea piscinei interioare și a celorlalte obiective va fi în 2019 dar nu se știe când.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.