Proiect de 4 milioane de euro pentru reducerea sărăciei, în comuna Frumușica 

0
19

În urmă cu două zile a avut loc conferința de lansare a proiectului “Măsuri integrate de dezvoltare a comunității marginalizate din comuna Frumușica” finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Acest proiect va fi implementat în comuna Frumușica de către Asociația Biosilva, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii Din România (Timișoara), Primăria Comunei Frumușica, Școala Gimnazială Nr.1 Vlădeni-Deal, Fundația Solidaritate și Speranță (Iași) și S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L. (Timișoara).

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni și are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comuna Frumușica, județul Botoșani.

Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea unui pachet integrat de măsuri socio-medicale adaptate comunităților marginalizate din comuna Frumușica, județul Botoșani, pentru 630 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Facilitarea accesului și menținerea pe piața muncii pentru 270 de persoane apte de muncă, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comuna Frumușica, județul Botoșani, prin măsuri complete de găsire a unui loc de muncă.

Dezvoltarea oportunităților de ocupare pe cont propriu pentru 110 persoane din comunitățile marginalizate identificate în comuna Frumușica, județul Botoșani, prin servicii personalizate de sprijin și acordarea de subvenții (micro-granturi) pentru un număr de 10 afaceri nou înființate.

Creșterea accesului la educație pentru 250 de copii din comunitățile marginalizate din comuna Frumușica, județul Botoșani, prin măsuri integrate de participare la educație timpurie și prevenire a părăsirii școlii.

Reducerea numărului de persoane afectate de condiții precare de locuire din comunitățile marginalizate din comuna Frumușica, județul Botoșani, prin reabilitarea unui număr de 50 de case.

Creșterea gradului de incluziune socială a unui număr de 100 de persoane din comunitățile marginalizate identificate la nivelul comunei Frumușica, județul Botoșani prin servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor (de identitate, proprietate, stare civilă, obținerea drepturilor de asistență socială).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.