Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi care au fost depistaţi conducând autoturisme, deşi nu deţineau permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.  

În data de  3 august, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova K.S., în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Franţa.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari – I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza comunii Bivolari, un autoturism marca Volkswagen, model Golf 4, înmatriculat în România, condus de botoşăneanul P.M., în vârstă de 20 ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că cei doi conducători auto nu sunt posesori de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze pentru săvârşirea infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.