Transportul local a devenit subiect de dispută politică între PSD și PNL. Viceprimarul Cosmin Andrei a profitat de faptul că Guvenul Orban a anulat licitația pentru achiziția de tramvaie noi pentru municipiul Botoșani și a lansat un atac la PNL și primarul Flutur.

În această dimineață, edilul municipiului a reacționat iar angajații primăriei au trimis un comunicat de presă în care precizează că anularea licitației nu influențează în niciun fel proiectul de modernizare al transportului local.

“Anularea licitației organizate de Ministerul Dezvoltării pentru achiziția de tramvaie noi în cinci mari orașe nu afectează derularea proiectului de modernizare a transportului în comun cu tramvaiul din orașul nostru. În niciun mod! Vagoanele noi vor putea fi utilizate, oricum, abia după reabilitarea infrastructurii aferente, adică după înlocuirea căii de rulare pe traseele 101 și 102. Lucrările de înlocuire vor demara în acest an, unul dintre contracte fiind deja semnat de primarul Cătălin Flutur, iar celălalt urmând să fie semnat în cel mai scurt timp. Ele vor dura minimum 60 de luni, timp arhisuficient pentru ca Ministerul Dezvoltării să reia licitația într-o manieră profesionistă și să achiziționeze tramvaiele noi.

Licitația a trebuit anulată pentru că a fost prost organizată de fostul guvern PSD, un guvern care s-a făcut remarcat prin incapacitatea crasă de a face investiții, realitate demonstrată cu cifre.

Așadar, influența anulării licitației prost organizate de guvernanții PSD pentru achiziția de tramvaie noi asupra calendarului proiectului de modernizare pe bani europeni a transportului în comun botoșănean este zero! La Botoșani vom avea tramvaie noi, moderne, silențioase, care vor circula pe căi de rulare noi, cu stații moderne și confortabile pentru călători, cu afișaj electronic a timpilor de circulație și alte facilități de ultimă generație! Până când toate acestea vor fi gata, actualele tramvaie vor fi scoase din circulație, fiind înlocuite cu autobuze noi. Aceasta este situația”, se precizează în comunicatul Primăriei Botoșani.

Articolul precedentUn primar și un viceprimar au trecut la Pro România
Articolul următorAmendă de 3000 de lei pentru un transport ilegal de material lemnos