Zona Metropolitană Botoșani s-a înființat în urmă cu aproape șapte ani dar până acum nu a implementat niciun proiect important. Văzând că nu se face nimic concret, unii primari au decis să părăsească această asociație de dezvoltare intercomunitară.

Până acum s-au făcut doar planuri și strategii și s-au încasat salarii mari. Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a anunțat o listă de proiecte în valoare de peste 120 de milioane de euro pe care vrea să le implementeze.

Este vorba de Șoseaua de centură a Municipiului Botoșani prin Curtești (25 mil. Euro), Șoseaua de centură a Municipiului Botoșani prin Bălușeni și Stăuceni (20 mil. Euro), Transportul de călători și de mărfuri prin modernizarea unei linii feroviare Botoșani – Suceava (15 mil. Euro), Proiectul de transport public metropolitan (15 mil. Euro), Strategia de dezvoltare durabilă prin realizarea alimentării cu gaz-metan a fiecărei localități (10 mil. Euro), Infrastructura de business (parcuri tehnologice, incubator de afaceri în comuna Răchiți și incubator de afaceri în orașul Bucecea) pentru Zona Metropolitană Botoșani (26 mil. Euro), Proiectul de dezvoltare a serviciului de iluminat public (6 mil. Euro), Realizarea de depozite frigorifice pentru păstrarea și conservarea de produse agricole și a unor Piețe de Gros Metropolitane (5 mil. Euro) și Proiectul de dezvoltare a serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare(5 mil. Euro).

”Fac un apel le dumneavoastră, locuitorii municipiului Botoșani, să ajutați la ierarhizarea acestor proiecte, astfel încât să putem obține o imagine cât mai corectă a necesităților dezvoltării Zonei Metropolitane Botoșani, cu speranța că vom găsi și fondurile necesare realizării lor”, a declarat Primarul Cătălin Flutur.

Articolul precedentSancțiune uriașă pentru un bărbat prins cu 200 de pachete cu țigări de contrabandă
Articolul următorCadou financiar pentru doi primari PSD, oferit de consilierii județeni