În câteva luni, aproape toate parcările care nu sunt concesionate, vor fi cu plată. În perioada imediat următoare, alte trei parcări din municipiul Botoșani vor fi cu plată.

De asemenea, reprezentanții societății Eltrans se pregătesc să preia și parcarea subterană și supraterană de la BIG. Fiind realizată cu fonduri europene, timp de cinci ani nu s-au putut încasa bani. Între timp, perioada de monitorizare a expirat iar cei care vor dori să parcheze vor trebui să plătească.

„În afara parcării de la BIG, am solicitat să preluăm parcarea de la Bazar – Pod de Piatră și până la BIG, acele alveole, parcarea de la intersecția George Enescu cu Bucovina și până la bulevard și parcarea de la Luceafărul. Le vom dota cu parcometre cumpărate de către Eltrans. Chiar acum avem în desfășurare o licitație pentru achiziția a cinci parcometre, trei pentru aceste zone și două pentru două parcări mai mari. Este vorba de parcarea de la Elvila și cea de la BRD”, a spus Victor Ivănescu, director Eltrans.

Noile parcometre vor permite inclusiv plata cu cardul bancar iar șoferii vor avea trei posibilități de a-și achita taxa pentru parcare.

„Aceste parcometre vor avea două sisteme de plată, plata cu monede și card bancar. Am evitat să punem plata cu bancnote deoarece acele parcometre necesită racordarea la rețeaua electrică iar un branșament costă foarte mult. În plus, din ce am vorbit, parcometrele pentru bancnote necesită foarte multă mentenanță. Vor fi trei modalități de plată: sms, card bancar și monedă”, a mai spus Victor Ivănescu.