Unii primari PSD sunt nemulțumiți de modul cum s-au alocat finanțările pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Printre cei nemulțumiți se numără și Viorel Atomei, primarul comunei Hudești, singurul primar din județul Botoșani care a rămas în funcție din 1990 și până acum.

Comuna Hudești are peste 2000 de locuitori și riscă să fie pusă la plată în cazul în care nu își rezolvă problema apei și canalizării. Primarul Viorel Atomei spune că a căutat toate variantele pentru a rezolva problema dar nu a reușit să obțină finanțarea.

„Suntem aglomerație de peste 2000 de locuitori și intrăm în infrigiment. Am făcut solicitări la Prefectură, la Consiliul Județean, la Guvern. Amenda este de 100.000 pe zi. Decât să plătim 100.000 de euro pe zi amendă, mai bine să îi investim în alimentările cu apă la sate. Am încercat să fac un proiect european dar nu aveam o sursă de apă potabilă. Să fac o aducțiune de la Prut, mă costă 800.000 de euro. Prin AFIR se pot lua 2,5 milioane de euro care ajung pentru apă și canalizare dar să ai sursa. În momentul de față, singura șansă este PNDL-ul. Ca să rezolv problema cu aducțiunea plus distribuția și canalizarea, îmi trebuie 4-5 milioane de euro. M-a supărat modul de atribuire a proiectelor pe PNDL și în special proiectele de apă-canalizare. Mi s-a sugerat să nu depunem proiecte pe apă pentru că suntem comună mare și nu se aprobă. Toți care au depus, au obținut finanțare”, a spus Viorel Atomei, primarul comunei Hudești.

Articolul precedentZeci de copii infectaţi cu rotavirus
Articolul următorFemeie reținută pentru distrugere și violare de domiciliu