Peste 800 de copii din Dorohoi au participat astăzi, alături de vestitul pompier Sam, la o acțiune interactivă, cu rol educativ în domeniul situatiilor de urgenta.

Activitatea, intitulată Caravana pompierului Sam, a fost organizată în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. Curajul,  responsabilitatea  și mândria de a fi salvator s-au citit in ochii fiecărui copil care a participat la misiunea de salvare a ursuletului Daisy si a catelusului Aky, care nu a fost una usoara.

Echipați cu costume de intervenție,  micii pompieri au deschis o usa, au trecut printr-un tunel, au salvat ursuletul sau cățelusul din plus de pe un tobogan, au alergat printre jaloane si au stins un incendiu imaginar. Au fost răsplătiți cu dulciuri si multe aplauze.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență  Dorohoi, voluntarii din pasiune, Direcției Servicii Publice Sport si Agrement  din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, Teatrului pentru Copii si Tineret „Vasilache” si Fundației pentru SMURD.

Acțiuni similare vor avea loc mâine, la Saveni, pe Pietonalul din fata Primăriei Saveni, între orele 10.00 – 14.00, si vineri, între orele 10.00 -14.00, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botosani,  în fața Muzeului Județean.

Articolul precedentReținut după ce a condus o mașină cu numere false, fără permis și a provocat un accident
Articolul următorTâlhar internat la Spitalul de Psihiatrie. „Era într-o stare de agitaţie şi nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor”