Pompierii botoșăneni intervin, în continuare, în sprijinul populației afectate de inundațiile înregistrate în după-amiaza zilei de joi.

Forțele aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență intervin în comunele Prăjeni, Todireni și Lunca pentru asanarea fântânilor,  scoaterea apei din beciuri, precum și pentru  evacuarea apei și a mâlului din gospodării.

Pentru înlăturarea efectelor intervin 20 de pompieri militari, cu motopompe și tehnică specifică unor astfel de misiuni, alături de pompieri voluntari și cetățeni.

În zonele afectate s-au deplasat în cursul zilei de astăzi, președintele Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență  Botoșani, prefectul județului Dan Constantin Șlincu, precum si inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. Ing. Mihail Cristian Amarandei, pentru a evalua pagubele și a se asigura că se iau toate  măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate.