POMÂRLA. Nicio mașină nu intră și nu iese fără a fi verificată. Patru porci au fost omorâți FOTO&VIDEO

0
62

Autoritățile județului s-au mutat în comuna Pomârla după ce în urmă cu două zile s-a descoperit un focar de pestă porcină africană. Zeci de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și medici veterinari au venit în această comună.

În cursul zilei de miercuri s-a confirmat existența pestei porcine africane în comuna Pomârla din județul Botoșani. Analizele făcute la laboratorul din Suceava au demonstrat existența virusului la doi porci dintr-o gospodărie. Autoritățile județene au luat decizia de a asoma cei doi porci plus alți doi dintr-o gospodărie apropiată.

Pe toate drumurile din comuna Pomârla sunt filtre ale poliției iar mașinile sunt oprite pentru a fi verificate. Reprezentanții DSV se tem ca acest focar să nu se extindă și în alte localități din județul Botoșani.

Comuna Pomârla este la granița cu Ucraina și cel mai probabil virusul provine de la porcii mistreți veniți din țara vecină. În Ucraina au fost mai multe focare de pestă porcină africană iar de curând probleme au început să apară și în județul Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.