Polițiștii din cadrul Inpsectoratyului de Poliție Județean Botoșani, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratul pentru situații de Urgență Botoșani, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, precum și alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precumși în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

 

Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența efectivelor pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

 

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

 

Astfel, în perioada 05-06 decembrie 2020, zilnic, aproximativ 800 de efective M.A.I  se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de pază, protecție, ordine și siguranță publică, pentru intervenția efectivă la eventualele incidente, precum și pentru monitorizarea traficului.

 

Pe raza județului au fost constituite  427 de secții de votare,  paza și protecția acestora fiind asigurată de polițiști împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică.

 

De asemenea, polițiștii rutieri vor fi în teren, organizați în 11 filtre rutiere, pentru monitorizarea traficului și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite în context electoral.

 

Vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială!

 

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentan M.A.I. !

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentAMR o zi până la vot – Unde votez, cum votez?
Articolul următorBilanț coronavirus: 8.072 de cazuri noi și 134 de decese. Vezi situația pe fiecare județ