Trei asociații din județul Botoșani, împreună cu Direcția Agricolă și Stațiunea de Cercetare Popăuți, vor organiza la începutul lunii mai a XIII-a ediție a Târgului expozițional de ovine, bovine, plante tehnice și produse tradiționale.

La acest eveniment sunt așteptați aproximativ 200 de producători și fermieri din zona Moldovei și peste 10.000 de vizitatori. Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis și director al Stațiunii de Cercetare Popăuți, spune că sâmbătă, 4 mai, vor fi întâlniri cu fermierii și discuții tehnice despre agricultură iar duminică vor fi spectacole, expoziții și concursuri. El așteaptă și implicarea Consiliului Județean deoarece este un eveniment regional la care participă fermieri din toate județele Moldovei.

„Asociațiile de profil din agricultură, împreună cu instituțiile din agricultură organizează târgul expozițional de animale. Evenimentul va fi în perioada 4-5 mai. În prima zi vor fi întâlniri cu fermierii iar a doua zi avem prezentarea exponatelor și tot ce ține de partea artistică. Târgul începe cel mai mare eveniment din regiunea Moldovei. Participanții sunt din toată regiunea. Implicarea Consiliului Județean ar trebui să fie una majoră. Vor fi circa 200 de participanți și între 10.000 și 15.000 de vizitatori”, a declarat Ionică Nechifor.

Reprezentanții asociației crescătorilor de taurine intenționează să organizeze o paradă iar fermierii care au exemplarele cele mai valoroase vor fi premiați.

„Este a doua oară când participăm la acest eveniment. Anul trecut am reușit să adunăm fermierii, să prezinte animalele. Anul acesta dorim să organizăm și o paradă. Vom avea o comisie alcătuită din ingineri zootehniști care vor face bonitarea animalelor și vom premia cele mai frumoase exponate”, spune Andrei Feraru, președintele Asociației crescătorilor de bovine.

La târg vor fi prezenți și membrii asociației Produs din Botoșani care vor comercializa  preparate din carne, produse lactate și produse apicole.

„Vom fi prezenți la acest târg aproape toți membrii Asociației Produs din Botoșani. Vom veni cu produse și vom încerca să facem ceva frumos. Aștept să facem o ședință cu membrii și să vedem ce vom organiza. Vom pregăti surprize celor care vor veni la târg”, a spus apicultorul Iustin Marineac.

De la acest târg nu vor lipsi artiștii de muzică populară. Nu vor fi nume foarte mari din muzica românească ci artiști din județele Moldovei.

„Spectacolul va fi duminică, începând cu ora 9.00. Vor fi invitați artiști din nordul Moldovei”, a spus Marius Honceriu, organizator de evenimente.

În organizarea evenimentului se va implica și Direcția Agricolă Botoșani care va veni cu specialiștii din cadrul instituției și vor oferi fermierilor toate informațiile necesare pentru o mai bună activitate și atragerea de fonduri.

„Chiar de la prima ediție suntem parteneri. Am fost, suntem și vom fi alături de producătorii agricoli din județul Botoșani, alături de asociațiile de profil. La această ediție, vom fi prezenți cu informații de actualitate”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani.

La acest eveniment a fost invitat inclusiv ministrul Agriculturii, Petre Daea. De  asemenea, vor fi prezenți reprezentanții Academiei de Științe Agricole și Silvice precum și fermieri importanți din zona Moldovei.

Articolul precedentAgenți economici amendați cu 40.000 lei
Articolul următorMari probleme de lot la FC Botoșani. Ciobi se orientează către jucători de la echipa satelit