În zilele de 11 şi 12 mai 2019, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni pe raza judeţului Botoşani pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, determinate de conducerea vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv a substanţelor stupefiante, precum şi pentru conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Activităţile au fost desfăşurate atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi au urmărit depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, precum şi combaterea tuturor cauzelor   generatoare de accidente de circulaţie soldate cu victime omeneşti (viteză excesivă sau neadaptată, abateri săvârşite de pietoni, neacordare prioritate,  depăşiri neregulamentare).

Astfel, pe parcursul celor două zile, au fost verificate aproximativ 450 de autovehicule şi tot atâţia conducători auto au fost testaţi alcoolscopic.

Pentru abaterile comise la regimul rutier, au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 17 permise de conducere, din care 15 pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru încălcarea regimului legal de viteză şi unul pentru neacordare de prioritate.

De asemenea, au fost constatate 17 infracţiuni la regimul rutier şi au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 52.000 de lei.

Articolul precedentSesiune de audiențe cu Avocatul Poporului
Articolul următorTimișorean cu permisul suspendat din 2016, prins la volanul unui autoturism înmatriculat în Franța