Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, despre care există suspiciuni că ar fi fals.

În data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autocar, cursă ocazională Praga – Chișinău, un cetăţean din               R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

Colegii noștri au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor, ocazie cu care a fost descoperit în geanta de mână a persoanei un permis de conducere, având însemnele autorităţilor din R. Moldova. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu deține permis de conducere și a procurat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 300 de euro. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Realitatea de Botosani