Brilliant Taekwondo Sporting Club și Clubul Sportiv Botoșani au participat la sfârșitul săptămânii trecute, la Campionatul Național de Poomsae, competiție organizată la Odorheiu Secuiesc.

Clubul Sportiv Botoșani s-a deplasat cu 9 sportivi, în timp ce Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club s-a deplasat cu 4 sportivi. În ciuda unui lot redus sportivii au reușit să obțină 4 medalii de aur, 7 medalii de argint și 11 medalii de bronz.

Rezultatele Clubului Sportiv Botoșani:

  1. Mario TOFAN și Andreea IGNAT;
  2. Andreea CORDUNEANU, Gabriel DÎRVARIU, Andrei ANDRUȘ, Andreea IGNAT, George HOBJILĂ și Denis MATEI;
  3. Diana MATEI (2 medalii), Ana SĂNĂUȚANU, Andreea CORDUNEANU, Mario TOFAN, Andrei ANDRUȘ și Denis MATEI.

Rezultatele Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club:

  1. Sabina BURSUC și Alexandru FUSA;
  2. Alexandru FUSA;
  3. Nikoleta APĂRECE, Gabriel AGHIȚOAIE, Alexandru FUSA și Sabina BURSUC.

Toate aceste rezultate au dus la obținerea locului 3 în clasamentul general pe echipe al Campionatului Național de Poomsae 2019 pentru secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani.

Urmează Campionatul Balcanic de Taekwondo WT în Samokov – Bulgaria, unde municipiul Botoșani va fi reprezentat de sportivii AS Brilliant Taekwondo Sporting Club și ai Clubului Sportiv Botoșani. Totodată, în cadrul lotului național vom avea și reprezentanți ai localității Dumbrăveni (medaliați la Campionatele Naționale din acest an).

“Ne pregătim intens de următoarele evenimente internaționale, Campionatul Balcanic de Taekwondo din Bulgaria ce se va desfășura weekendul următor și de Campionatele Europene de Cadeți și Juniori din Spania. Sunt rezultate deosebite și vor urma alte rezultate deosebite în această toamnă, deoarece acești sportivi nu au știut ce înseamnă vacanța, aceștia fiind într-o pregătire continua. Doresc să îi felicit pentru devotament și profesionalism. Doresc să mulțumesc conducerii Clubului Sportiv Botoșani că sprijină necontenit această activitate, dar și părinților pentru susținerea propriilor mici talente. Mulțumesc Primăriei Dumbrăveni care ne sprijină activitatea, secția de Taekwondo de acolo dezvoltându-se enorm, și nu în ultimul rând întregului staff tehnic, fără de care rezultatele noastre neputând fi posibile”, a declarant președinte-antrenor AS Brilliant Taekwondo Sporting Club și antrenorul secției de Taekwondo WT din cadrul ClubuluiSportiv Botoșani, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 DAN.