Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani  au organizat ieri o amplă acţiune pe raza municipiului Botoşani.

Cu ocazia activităţilor organizate au fost puse în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, la locaţiile vizate fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, mai multe bunuri susceptibile să fi fost folosite la comiterea de infracţiuni sau provenind din comiterea de astfel de fapte.

De asemenea, în baza mandatelor de aducere emise, la sediul instituţiei au fost conduse şase persoane în vederea audierii.

În urma finalizării activităţilor procedurale şi în baza probatoriului administrat până în prezent, poliţiştii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, trei bărbaţi şi o femeie, toţi din municipiul Botoşani.

În fapt, în sarcina acestora au fost reţinute şi probate mai multe infracţiuni de furt, săvârşite în perioada septembrie- noiembrie a.c., având ca obiect diverse bunuri (biciclete, un telefon mobil şi două autoturisme sustrase în scop de folosinţă).

Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate prin faptele săvârşite a fost estimat la suma de 3.500 de lei.

Cei patru suspecţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, iar în cursul zilei de astăzi pe numele lor va fi formulată propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că pe parcursul procesului penal suspecţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Articolul precedentBotoșănean reținut după un jaf armat în Italia
Articolul următorBotoșăneanca cercetată pentru furt dintr-un supermarket