Organizarea celor două evenimente din mai și august au adus foarte mii de turiști în municipiul Botoșani. În afara sucevenilor, au veniți mulți turiști din Iași, Bacău, Neamț, Galați și din Republica Moldova și Ucraina.

Cei care administrează acest parc de agrement, spun că la deschiderea din luna mai și la Summer Fest au fost circa 100.000 de oameni și că nu se așteptau la un asemenea impact.

„După deschiderea oficială din mai, a explodat tot ce înseamnă venit la Cornișa. Din week-end-ul următor am avut foarte mulți turiști. După summer fest nu a fost același impact dar a fost bine. La cele două evenimente, cred că au fost 100.000 de oameni. Au fost evenimente reușite și s-a demonstrat că putem face mega spectacole fără să blocăm orașul. Primul eveniment a fost făcut din sponsorizări iar al doilea din ce a produs Cornișa. Având venituri, ne putem permite să organizăm spectacole de anvergură”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani.

PROFIT din primul an

Parcul de agrement Cornișa va avea profit încă din primul an de funcționare. Deja cheltuielile privind plata salariilor și a utilităților sunt acoperite și mai rămân bani pentru mici investiții.

„Este mult peste așteptările noastre. Am trecut de 4 milioane de lei. Alții îmi cântau prohodul, că o să falimentăm orașul, că o să murim de foame. Inițial, bugetul de funcționare a fost estimat la 6,5 milioane de lei pe an dar am observat că nu cheltuim atâția bani. Noi deja suntem pe plus. Luna aceasta, dacă avem la jumătate grad de ocupare comparativ cu august, ar fi extraordinar de bine. Ulterior vom da drumul și la patinoar iar din noiembrie vom avea atât patinoarul cât și piscina interioară cu zona de food-court”, a mai afirmat directorul DSPSA.