Autoritățile locale pregătesc un proiect de hotărâre pentru introducerea parcării BIG în categoria parcărilor cu plată din municipiul Botoșani.

Această parcare a fost realizată cu fonduri europene iar timp de cinci ani nu s-a putut percepe taxă. Între timp, acest termen a expirat și urmează a fi cedată societății Eltrans în vederea administrării.

Această parcare va fi transferată către societatea Eltrans. Am pregătit un regulament special pentru această parcare care deservește Piața Centrală. Am stabilit o serie de reguli în ceea ce privește operarea și transferul instalațiilor de la această parcare subterană. Va intra în dezbatere publică și probabil că în luna noiembrie va fi supus proiectul spre aprobare. Imediat ce va fi adoptată hotărârea și se vor mobiliza cei de la Eltrans, parcarea va deveni cu plată. Chiar dacă va trebui să plătim un tichet de 2 lei, măcar vom găsi un loc de parcare. Acum sunt o serie de abuzuri pe care le fac cei care vând în Piața Centrală. Își lasă mașinile de marfă sau cele personale iar cumpărătorii nu au unde parca”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.