După comportamentul avut în ultima perioadă, Ongenda ar fi trebuit ținut pe bancă sau chiar în tribună. Nu s-a întâmplat deoarece nu există înlocuitor pentru el.

„S-a pregătit bine și a jucat. Nu l-am folosit atunci pentru că a venit cu două zile înainte de meci și mi-a zis că are dureri, fiind învățat. Nu că avea dureri. A crezut că o să-i dau drumul să plece. El are contract cu FC Botoșani. Dacă se pregătește, joacă. Nu are alt statut”, a spus Marius Croitoru.

În meciul cu Clinceni, Ongenda a jucat mai mult pentru el decât pentru echipă și a încercat să arate că are calități. Când a fost întrebat despre jocul lui Ongenda, Marius Croitoru a spus: „Dacă dumneavoastră v-ați dat seama de acest lucru, înseamnă că așa este. Din păcate”.

Valeriu Iftime încă speră ca Ongenda să-și prelungească înțelegerea cu FC Botoșani și spune că ar fi dispus să-l împrumute în Italia.

„El e un pic supărat. Eu îl înțeleg pe Hervin. El e pentru mine mai mult decât un fotbalist. Eu chiar țin la copilul ăsta. Cred că e un mare fotbalist. Când vine o ofertă din liga a doua, o ofertă neserioasă, de 120.000 și plătibilă în 300 de rate, nu îi dau drumul. Am făcut toate demersurile să înțeleagă. I-am spus: 500.000. Nu mai mult. Semnează încă un an cu mine și pleci împrumut. Să nu-l văd nervos. Ei trebuie să înțeleagă că fiecare contract trebuie respectat. Nu pot să-i dau drumul. Eu sper să înțeleagă și să semneze cu noi pe încă un an. Am avut înțelegerea să semneze pe încă doi ani cu mine și îl las la vară să plece la un club cu bani. Îl execută impresarii. Joacă cu ei de parcă vinde cuie”, a spus Valeriu Iftime.