Pro România începe să piardă din membri, după o perioadă în care a tot transferat de la PSD. Aceștia nu se întorc în PSD ci migrează către PNL, partid aflat acum la putere.

Mihaela Huncă, deputat Pro România, spune că în cursul zilei de luni se vor clarifica lucrurile în ceea ce privește parlamentarii care nu au respectat decizia partidului și au votat guvernul Orban.

“Chiar dacă am avut o campanie corectă, am asistat la diverse obstacole. Biroul Electoral Central nu ne-a permis să avem reprezentanț în birourile electorale județene. Am contestat și am câștigat. Apoi a urmat obstacolul de a nu avea reprezentanți în secțiile de vot. Ne-am luptat și am câștigat și acest drept. Apoi a fost acea criză politică cu ALDE, care a fost creată. Acum a fost creat un război intern politic în Pro România. Cred că avem capacitatea să trecem peste aceste lucruri. Cu privire la votul colegilor pentru investirea guvernului, cred că acești colegi și-au urmat agenda personal și nu cea pe care noi am stabilit-o și anume de a nu vota acest guvern. Luni vom avea ședință la sediul partidului de la București și vom discuta toate problemele. Îmi aduc aminte ultima ședință la care nimeni nu a avut o altă părere iar cei care au plecat erau de față. Din conra, au pledat pentru a nu vota guvernul. Presiuni au avut toate persoanele din Pro România, inclusiv eu. Am înțeles că unii dintre colegi vor să meargă la PNL. Și-au respectat agenda personală. La moțiune am avut presiuni din partea PSD iar acum din partea PNL“, a precizat Mihaela Huncă.