O nouă ediție a Târgului Mărțițorului organizată la Botoșani

0
16

Anul acesta va avea loc în municipiul Botoșani o nouă ediție a Târgului Mârțișorului. Este vorba despre cea de-a noua ediție a evenimentului care este organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani. Manifestarea, ce va avea loc între 26 februarie -1 martie, are ca obiectiv principal menținerea activității de confecționare a mărțișoarelor, aceste talismane nelipsite în comunitățile rurale de altădată. Participanții trebuie să expună mărțișoarele realizate manual, evitând în propriile expoziții mărțișoarele achiziționate din comerț, sau realizate într-o manieră care să imite linia produselor în serie.

„Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale urmărește ca participanții la acest târg să respecte anumite exigențe impuse de criteriile estetice promovate cu mult timp în urmă de către comunitățile rurale, care reușeau să confecționeze aceste talismane în funcție de eposul moldav, de datinile și de credințele existente. În acest sens, se urmărește ca motivele abordate să aparțină culturii noastre populare și să transmită conotațiile specifice poporului nostru legate de acest simbol”, se arată într-un comunicat de presă.

Deschiderea târgului va avea loc pe 26 martie, la ora 12.00. Meşterii populari îi vor aştepta pe botoşăneni să admire, sau să cumpere mărţişoare, în perioada 26 februarie – 1 martie, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.