Intersecţia Bulevardul Eminescu – Strada Sucevei se află în atenţia membrilor Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Şi asta pentru că măsurile luate în acea zonă pentru fluidizarea circulaţiei nu au fost eficiente.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului şi preşedintele acestei comisii, a declarat că se are în vedere amenajarea unui sens giratoriu. „Situaţia este destul de tensionată în zonă. Se trece foarte greu de pe Bulevardul Eminescu pe strada Sucevei. Am cerut colegilor mei o soluţie tehnică pentru analiza unui sens giratoriu, dar nu aşa cum a funcţionat înainte, prin ocolirea scuarurilor prin bulevard”, a precizat  Cosmin Andrei. Acesta a adăugat că din zonă va dispărea panoul publicitar. „Se va păstra doar stejarul, în rest va fi desenat un sens giratoriu. Dacă această soluţie va fi bună, vom discuta cu colegii, o luăm în calcul”, a spus edilul.

În paralel cu acest demers, viceprimarul a propus bugetarea unei semaforizări în acea intersecţie. „Va fi dificil de realizat pentru că avem semafor la Sucevei cu Calea Naţională la o distanţă mică şi aceste două semafoare vor trebui să fie sincronizate, că altfel creăm acolo un haos, blocăm ambele intersecţii, dar se poate face cu o semaforizare sincronizată cu Calea Naţională”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Modificarea regulilor în acea intersecţie a fost cerută în ultima perioadă de mulţi şoferi botoşăneni.

În prezent, în acea zonă şoferii se ghidează după indicatoarele rutiere.

Articolul precedentStrăzile municipiului vor fi măturate
Articolul următorExerciții ISU în mai multe localități din județ