Lucrările la punctul de trecere a frontierei Racovăț au fost finalizate atât în zona română cât și în cea  ucraineană dar redeschiderea punctului de trecere a frontierei se tot amână.

Deputatul Mihaela Hunca a reluat demersurile în Parlament și la ministere pentru redeschiderea  punctului de trecere a frontierei Racovăț, din comuna Pomârla. Ea a declarat că din 2015 și până în prezent tot se fac promisiuni dar acest punct de trecere a frontierei a rămas închis. După finalizarea lucrărilor s-a invocat faptul că este graniță cu o țară care nu face parte din Uniunea Europeană și că ar trebui o serie de aprobări de la Bruxelles. Parlamentarul botoșănean consideră că acest punct de trecere a frontierei nu a fost deschis deoarece primarul comunei Pomârla a decis să plece din PSD la Pro România.

Redeschiderea punctului de trecere a frontierei Racovaț ar fi importantă atât economic cât și social. Sunt multe familii despărțite de granița dintre România și Ucraina și care trebuie să meargă până la Siret pentru a intra în țara vecină.

 

Articolul precedentPPA în județul Botoșani. Primar Pomârla: Este grav. Pesta va mai sta mulți ani
Articolul următorAccident cu patru răniți la Copălău