Negocieri pentru stabilirea unui nou tarif la transportul gunoiului

0
15

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecoproces se pregăteşte să negocieze tarifele pentru transportul deşeurilor cu operatorii care îşi desfăşoară activitatea în cele cinci zone ale judeţului. „Deocamdată, am primit doar de la Urban Serv solicitarea de modificare de tarif. Ceilalţi operatori, probabil, aşteaptă să vadă ce ce întâmplă la Consiliul Judeţean cu majorarea tarifelor în contractul între CJ şi Diasil, pentru că suma tuturor tarifelor, de la colectare, depozitare şi de dezvoltare trebuie să se încadreze în 321 de lei pe tonă”, a declarat Ovidiu Aparaschivei, directorul ADI Ecoproces.

ADI Ecoproces trebuie să negocieze tarifele pe transport deşeuri cu operatorii din judeţ, respectiv Free Tehnic (zona I), Ritmic (zona II), Diasil (ce operează pe zona III), Urban Serv (zona IV) şi Florconstruct (zona V).

„Până la finele acestui an vom negocia tarifele cu cei cinci operatori. Tarifele se stabilesc în funcţie de planul tarifar, care va fi aprobat la începutul lunii noiembrie. După ce planul tarifar va fi aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor a ADI Ecoproces, urmează să se aprobe în fiecare consiliu local taxa de salubrizare. În acest plan, pe anul 2019, taxa de salubrizare va fi 10 lei de persoană pe lună în mediul urban şi 3,1 lei de persoană pe lună în mediul rural. Indiferent de tariful stabilit cu operatorii, taxa de salubrizare rămâne la nivelul de 3,1 lei de persoană pe lună în mediul rural şi 10 lei de persoană pe lună în mediul urban”, a mai spus Ovidiu Aparaschivei.

Potrivit oficialului, nivelul acestei taxe este stabilit în raport cu colectarea deşeurilor la punct fix. În municipiul Botoşani se doreşte păstrarea sistemului actual, cu colectarea din poartă în poartă la case şi de la sediul agenţilor economici, astfel că este posibil ca taxa de salubrizare să fie de 12 lei de persoană pe lună, în anul 2019. În acest an locuitorii municipiului Botoşani plătesc o taxă de salubrizare de 13 lei de persoană pe lună. Municipiul Botoşani va intra pe 1 ianuarie 2019 în master planul judeţean de gestionare a deşeuril

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.