Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Hudești, a fost reținut ieri de către poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Darabani, acesta fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe fondul consumului excesiv de alcool, tânărul de 20 de ani a provocat scandal pe drumul public din faţa unui bar din comuna Suharău, lovind și amenințând persoanele prezente.

În timpul scandalului, tânărul de 20 de ani a lovit peste corp, cu un obiect contondent, un minor de 14 ani din comuna Suharău, provocându-i suferinţe fizice. Acesta din urmă a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

“În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în care se continuă cercetărle sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, urmând ca astăzi tânărul să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Totodată, gestionarul barului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru servirea de alcool minorilor şi consumatorilor aflaţi în stare vădită de ebrietate, norme prevăzute de Legea 61/1991”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.