Marius Budăi, ministrul Muncii, s-a arătat foarte optimist că PSD își va menține majoritatea în Parlament și că va guverna până la finalul anului viitor când se vor organiza alegerile parlamentare.

„O să mergem în Parlament să trecem guvernul, o să avem și voturile necesare. În comparație cu domnul Iohannis, premierul României este acel om mediator de care cu siguranță avem nevoie la această dată. Dacă chiar așa crede domnul președinte că trebuie rezolvată situația, deși specialiștii spun că este neconstituțional, vom merge în Parlament. Cu siguranță vom întruni numărul de voturi. Dacă nu, îi așteptăm pe colegii de la USR, PNL, cu programul de guvernare care încă nu apare. Vrem să guvernăm atât cât cetățenii din România ne-au dat votul. Adică până în 2020”, a afirmat ministrul Muncii.

Social democrații au încă sprijinul unor parlamentari de la ALDE care nu au fost de acord cu decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieși de la guvernare.

„Am avut niște discuții cu doamna Mincă, atât eu cât și doamna președinte. Per total, noi am avut o colaborare bună cu dumneaei. La nivel național, doamna premier nu a numit pe nimeni cu forța. Sunt oameni din ALDE care s-au dezis de gestul domnului președinte Tăriceanu și au venit către noi. Avem o colaborare cu ei din februarie 2017. Partea din cei de la ALDE au zis că nu sunt de acord cu decizia domnului Tăriceanu”, a mai afirmat ministrul Muncii.