Cinci primării din județul Botoșani s-au asociat, au depus un proiect, au obținut cel mai mare punctaj din țară și de cinci ani tot așteaptă semnarea contractului de finanțare și demararea investițiilor.

Cea mai mare sumă urma să intre în comuna Ripiceni pentru realizarea unui sat pescăresc, o plajă, trei pensiuni și ecologizare pe albia Prutului. Deși proiectul a avut cel mai mare punctaj din țară, el nu a fost demarat nici până în momentul de față. Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni, a profitat de vizita noului ministru al Agriculturii în județul Botoșani și i-a solicitat să rezolve această problemă iar finanțarea de 2 milioane de euro să intre în județul Botoșani pentru realizarea investițiilor.

“Cinci UAT-uri ne-am mobilizat acum cinci ani de zile, am depus un proiect, am primit cea mai mare finanțare la nivel național, 65 de puncte din 65, suntem și acum primii pe site-ul Ministerului Agriculturii. De patru finanțări tot ni se spne că finanțarea următoare, că finanțarea următoare. La fiecare finanțare, banii plecau la terțe persoane care nici măcar nu se regăseau pesite. Nici noi nu știm unde și cum plecau banii. Mi s-a promis că voi fi contactat de domnul ministru Oros și mi se va da un răspuns. Să nu uităm că Botoșaniul este al doilea județ din țară în ceea ce privește luciu de apă. Și în zona noastră comunitățile de pescari sunt destul de numeroase și foarte mulțioameni trăiesc din așa ceva. Pentru Ripiceni, avem un sat pescăresc, o plajă, trei pensiuni, ecologizare pe albia Prutului”, ne-a spus Gabriel Talef.

De această finanțare ar urma să beneficieze comunele Ripiceni, Hănești, Dângeni, Mihălășeni și Dobârceni.