Zeci de tone de dezinfectant, milioane de măști de unică folosință și mănuși chirurgicale ajung în județul Botoșani. Pentru a ajuta populația școlară a județului în lupta cu pandemia de Covid-19. Împreună cu termometre, viziere, botoșei de unică folosință, tunele de dezinfecție, purificatoare de aer și multe altele asemenea. Valoarea totală a acestor achiziții din Botoșani – 4,9 milioane euro.

Contractele, semnate pe bani europeni, au fost rezultatul unor proiecte făcute de diverse primării și instituții, apoi înaintate ministerului de resort, în 2020, așadar în plină pandemie. Dar banii, în total vreo 62 de milioane de euro în toată țara, au fost alocați abia în acest an, scrie Monitorul.

Majoritatea proiectelor au denumiri de genul „Achiziție de echipamente medicale” sau „Consolidarea capacității pentru gestionare a crizei pandemice”. Ar fi fost foarte utile în 2020, însă, în 2022, dacă nu mai apare o altă mutație a virusului, ceea ce medicii de specialitate spun că este puțin probabil, alocările de bani ajută doar la lichidarea unor stocuri din anumite firme și sunt fără absolut vreun scop concret.

Așa că primarii s-au apucat de făcut achiziții, nu pot schimba destinația fondurilor, asta doar guvernul putea face în urma unei înțelegeri cu Comisia Europeană. Nu prea se știe ce se va întâmpla cu cele cumpărate de primării și unde vor fi depozitate, mai ales.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentNOI IMAGINI ȘOCANTE cu atacul lui Reghecampf: Anamaria Prodan, sub „ploaia” de pumni și palme. MOMENTUL EXACT în care antrenorul și-a ieșit din minți
Articolul următorBujorul, Floare Naţională a României