Polițiștii de frontieră și vameșii din cadrul PTF Stânca  formată au descoperit 19.400 de țigarete de contrabandă, în valoare de peste 4.500 de lei, ascunse în două microbuze care intrau în România.

În cursul zilei de ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, pasager al unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în România. La scurt timp, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un alt cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, şofer al unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în R. Moldova.

Polițiștii de frontier și vameșii au efectuat controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport și au descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în plafonul primului microbuz şi într-un spaţiu special amenajat prin construirea unui perete dublu care desparte compartimentul călători de cel de marfă, la cel de al doilea mijloc de transport, cantitatea totală de 19.400 de ţigarete de diferite mărci.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 4.560 de lei, precum şi a microbuzului înmatriculat în R. Moldova, în valoare de 18.800 de lei, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a celor doi cetăţeni cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Articolul precedentTânăr împușcat în timpul unei partide de vânătoare
Articolul următorA furat o autoutilitară și a abandonat-o după doi kilometri