Liberalii par să cedeze la presiunea social democraților și a firmei Diasil Suceava ar în următoarea ședință de Consiliu Județean ar putea fi majorate tarifele la gunoi.

Gheorghe Sorescu, liderul consilierilor județeni PNL, a declarat că va depune patru amendamente iar dacă acestea vor fi aprobate, liberalii vor vota majorarea propusă de conducerea Consiliului Județean Botoșani.

„Au fost cinci încercări repetate ale PD-ului de a impune niște tarife. Noi de fiecare dată ne-am opus. Am avut o discuție cu președintele și am cerut un termen pentru a prezenta amendamente la acest proiect de hotărâre. A ajuns la o formă care poate fi luat în discuție. Odată cu modificarea acestor tarife, populația să nu aibă de plătit mai mult. Avem pregătite patru amendamente. Data de la care se aplică aceste tarife să fie cu 1 ianuarie 2019. Solicităm să se valorifice materialele reciclabile și să se cumpere containere până la sfârșitul trimestrului unu. Un alt amendament este ca timp de un an, Diasil să colecteze deșeurile verzi și inerte iar Urban Serv să reușească să facă o investiție pentru a procesa aceste deșeuri verzi. Un alt amendament este ca Diasil să aibă program inclusiv sâmbăta și duminica”, a spus Gheorghe Sorescu care a adăugat că în cazul în care nu este de acord, firma Diasil poate solicita rezilierea contractului.

Articolul precedentLicitații repetate de patru-cinci ori deoarece nu se prezintă nimeni: Firmele au pierdut o groază de angajați
Articolul următorPro România se pregătește pentru alegerile locale. Și-a găsit candidat la Leorda