Nouă absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești s-au alăturat salvatorilor botoșăneni.

Marius-Andrei Amarie, Cezar-Iulian Toma, Răzvan-Alexandru Teodorescu, Daniel-Ovidiu Pavel, Gheorghiță-Florin Rusu, Călin Grec, Mădălin Onofrei, Constantin Roman și Alin-Vasile Mihoc fac parte din promoția 2020, au primit la finalizarea studiilor gradul de sergent major și au fost repartizați la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

Aceștia au depus jurământul militar, alături de ceilalți 16 subofițeri, angajați temporar, pe durata stării de risc epidemiologic și biologic.
Inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr.ing. Mihail Cristian Amarandei, le-a adresat un cuvânt de bun venit în rândul cadrelor militare active, reamintindu-le că odată cu rostirea acestuia au aderat la valorile și tradițiile pompierilor români, instituție cu rol esențial în gestionarea situațiilor de urgență și care se bucură de o mare încredere din partea populației.
Pompierii sunt acei oameni care merg acolo de unde toată lumea fuge.
Jurământul de credință față de patrie reprezintă asumarea conștientă a obligațiilor ce decurg din calitatea pe care au dobândit-o, dar și din cea de cetățeni ai României.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentAtenție la coșurile de fum! Recomandările pompierilor
Articolul următorLocuință distrusă de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile