Săptămâna viitoare se vor relua lucrările la Teatrul Mihai Eminescu. Licitația pentru consolidarea clădirii a fost câștigată tot de către o firmă a omului de afaceri Victor Mihalachi, cel care a câștigat licitația inițială și trebuia să finalize teatrul în urmă cu patru ani.

După aproximativ patru ani de la pierderea finanțării pentru reabilitarea teatrului, primăria Botoșani a obținut o nouă finanțare europeană, în valoare de cinci milioane de euro. Lucrările vor fi executate tot de către firmele lui Mihalachi și tot el va executa și lucrările de consolidare. Primarul Flutur nu se teme că și acest proiect de reabilitare a teatrului ar putea avea aceeași soartă ca proiectul inițial.

“Semnăm săptămâna viitoare ordinul de începere a lucrărilor de consolidare la teatru. Am finalizat procedura, mâine semnez raportul procedurii și luni sau marți ordinul de începere al lucrărilor. Partea cealaltă, de modernizare, încă avem contract în vigoare. S-ar părea că e tot Victor și e foarte bine. Eu nu văd chiar nicio problemă. Eu sunt bucuros că a venit unul și îndeplinește condițiile”, spune primarul Cătălin Flutur

În momentul de față, firmele omului de afaceri Victor Mihalachi au la dispoziție cinci milioane de euro pentru lucrările de consolidare și modernizare a teatrului.

“Va trebui să ne încadrăm în alea cinci milioane de euro și dacă mai lipsește ceva, să punem de la noi. Termenul pentru consolidare este șase luni”, a afirmat primarul municipiului Botoșani.

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu Victor Mihalachi vis-à-vis de lucrările la teatru, primarul Cătălin Flutur a spus: “Eu nu l-am văzut de cinci ani”.

Articolul precedentJandarmi și polițiști chemați de acasă ca să-l păzească pe Dragnea
Articolul următorAproape 100.000 de euro alocați pentru spectacolul de la Cornișa