Lovitură pentru municipiul Botoșani. Guvernul a anulat licitația pentru achiziția celor 9 tramvaie

0
72

Modernizarea transportului local este cel mai așteptat proiect în municipiul Botoșani. Calea derulare este într-o stare dezastruoasă iar tramvaiele vechi de peste 40 de ani reprezintă un pericol.  

La finalul lunii decembrie s-a semnat contractul pentru traseul 101 urmând să se semneze și pentru traseul 102. Marea problemă este că între timp, Guvernul a decis să anuleze licitația pentru achiziția de tramvaie noi în Botoșani, Craiova, Ploiești, Galați și Brăila.

Pentru cele nouă tramvaie care urmau să ajungă în municipiul Botoșani, au fost depuse două oferte. Astra Vagoane Arad și Durmazlar din Turcia s-au înscris la licitație, valoarea estimată a investiției fiind de 72 milioane lei.

Liberalii au anulat achizițiile pentru cel mai nepoluant mijloc de transport în comun. Șinele de tramvai din municipiul Botoșani nu au fost nici acestea reparate sau înlocuite în mandatul actualului primar Flutur. Atât tramvaiele, cât și calea de rulare sunt foarte învechite și reprezintă adevărate pericole pentru botoșăneni”, a declarat viceprimarul PSD al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.    

La începutul anului trecut, Ministerul Dezvoltării a scos la licitație achiziția de tramvaie în Ploiești, Galați, Brăila și Botoșani. În total, trebuiau cumpărate 49 de tramvaie. În toamnă, s-a demarat procedura de achiziție și pentru municipiul Craiova. Dacă pentru Botoșani, Ploiești, Brăila și Galați erau câte două firme înscrise la licitație, pentru Craiova nu a fost niciun ofertant. În loc să desemneze câștigătorii și să cumpere tramvaiele pentru Botoșani, Brăila, Galați și Ploiești, guvernul a decis să anuleze licitația.

Incompetența și nepăsarea liberalilor de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației au lăsat sute de mii de români fără mijloace de transport moderne. PNL nu e în stare nici măcar să continue investițiile pe care PSD le-a început și le-a lăsat la cheie! PNL vrea să acapareze toată puterea în România, fără a ține cont de nevoile și probleme românilor: majorări de venituri și investiții în infrastructură.  PNL a venit la putere pe ușa din dos. Cu lozinci. Nu au avut niciun program. Nicio idee. Știu doar că vor să se pună pe scaune și să dicteze tot în România”, a adăugat Cosmin Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.