Primăria orașului Flămânzi a obținut o finanțare europeană în valoare de cinci milioane de euro pentru realizarea unui sistem de transport local cu microbuze electrice și asfaltarea mai multor străzi.

Proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni și abia ulterior microbuzele vor putea circula pe cele trei trasee care au fost deja stabilite. Primarul Dan Oloeriu susține că microbuzele electrice vor fi achiziționate anul viitor dar până nu se finalizează celelalte lucrări din proiect, acestea nu vor putea circula.

„Suntem spre final cu licitația pe proiectul de mobilitate urbană. Urmează să semnăm contractul cu operatorul după care va urma proiectul tehnic și demararea lucrărilor. În primăvară vor începe lucrările la străzile prinse în acest proiect. Probabil că în luna decembrie vom demara și achiziția de mașini electrice. Proiectul se întinde pe o perioadă de 36 de luni. Dacă finalizăm mai repede, putem da drumul la cele trei trasee de transport local. Până nu facem recepția finală, cele trei autobuze electrice nu vor putea fi folosite. După recepția finală, va urma o hotărâre de Consiliu Local privind predarea către Local Servicii care are un an la dispoziție să se autorizeze pentru efectuarea transportului local de persoane”, a spus Dan Oloeriu.