După trei ani și jumătate, Liviu Ciobotariu se întoarce în fotbalul românesc și începând de astăzi este antrenorul principal al FC Botoșani. Primul obiectiv este acumularea de puncte și ieșirea din zona retrogradării. 

Ciobotariu a revenit acum două săptămâni din zona arabă dar nu a stat prea mult pe margine. A primit oferta de la FC Botoșani și a acceptat-o imediat deoarece își dorea să revină în fotbalul românesc.

„Am fost surprins. Acum două săptămâni am venit din Arabia Saudită. Am fost plăcut surprins și vreau să mulțumesc conducerii clubului FC Botoșani și domnului Iftime pentru că mi-a acordat această încredere. Sunt bucuros că am revenit în fotbalul din România după o absență de trei ani și jumătate. Am venit foarte motivat. Am acceptat imediat să vorbesc cu domnul Iftime de preluarea echipei. Sunt bucuros că mă reîntorc în Liga 1 și sunt convins că vom face lucruri minunate. Sunt convins că echipa se va trezi. Din punctul meu de vedere, lotul este destul de echilibrat. De câte ori am jucat la Botoșani, am avut de suferit”, a spus Liviu Ciobotariu.

FC Botoșani are programat mâine un amical cu Zimbru Chișinău iar noul tehnician va avea ocazia să-i vadă pe jucători. Până acum nu a mai lucrat cu niciunul din componenții lotului FC Botoșani.

„Chiar dacă am lipsit o perioadă lungă, nu am stat departe de fotbalul din România. Am văzut multe meciuri. Nu am urmărit în special o echipă. În mare, cunosc jucătorii de la Botoșani. Nu am lucrat cu niciunul dintre ei dar i-am văzut în mai multe meciuri. O să mai văd meciurile în care au jucat”, a adăugat Ciobotariu care a anunțat că va păstra staff-ul lui Costel Enache.

„Dintr-o întâmplare fericită am aflat că nu are contract”

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a anunțat că s-a decis să schimbe antrenorul după meciul cu Hermannstadt. A făcut o listă cu mai mulți antrenori iar miercuri l-a contactat pe Liviu Ciobotariu.

„Eu nu am avut un război cu niciun antrenor până acum. De obicei, când am schimbat antrenorii, eu nu am fost la Botoșani. Am avut o listă de mai mulți antrenori, am luat antrenorii care sunt în România și care au fost la Liga 1 și care acum nu sunt sub contract. Sunt vreo 5-6. După care am luat antrenorii care sunt pe primele patru locuri în liga 2. Pe Liviu cred l-am sunat și acum patru-cinci ani când l-am schimbat pe Leo, după care a doua oară era plecat din țară. Dintr-o întâmplare fericită am aflat că nu are contract acum, i-am făcut o ofertă și a spus da”, a declarat Valeriu Iftime.

 

Articolul precedentPatru minori cercetați după ce au tâlhărit un bărbat de 85 ani
Articolul următorPrimăria pregătită de centanarul Marii Uniri