Compania Naţională de Investiţii (CNI) a scos la licitaţie consolidarea a două sectoare de drumuri judeţene afectate de alunecări de teren din Botoşani.

Este vorba de sectoarele Roma – Nicşeni (DJ296), pe o lungime de 1,4 kilometri şi Dumeni – Havârna (DJ293) pe lungime de 900 de metri. Prima investiţie constă în consolidare versantului şi ulterior modernizarea căii de rulare de la ieşirea din Roma spre Nicşeni. Lucrare este evaluată la 13,66 milioane de lei. Cea de-a doua lucrare o reprezintă, la fel, o consolidare versant şi modernizarea căii de rulare şi este estimată la 6,94 milioane de lei.

La CNI au mai fost preluate încă trei sectoare din DJ296 care sunt afectate de alunecările de teren. Este vorba de sectorul de la ieşire din Botoşani spre Cişmea, de 2,6 kilometri, unde terenul a luat-o la vale, de 1,35 kilometri din vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma, precum şi de jumătate de kilometru la intrarea în Dorobanţi. Investiţiile pentru cele trei sectoare de drum au intrat pe circuitul de avizare al Consiliului tehnico-economic (CTE) interministerial după care vor fi scoase la licitaţie. 

Articolul precedentAmendat pentru transport ilegal de lemne
Articolul următorBuget mai mare pentru repararea drumurilor din județ