În Anul Centenar, aleşii locali botoşăneni sunt mai dezbinaţi ca niciodată. Au demonstrat-o şi astăzi prin aceea că şedinţa de îndată a deliberativului local nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum. La şedinţă au ajuns zece consilieri PSD, din tabăra social democrată lipsind Andreea Buiuc şi Ioan Brânzei. Grupul liberal a fost reprezentat doar de Maricel Maxim, care a venit la şedinţă deoarece este preşedintele de şedinţă în această perioadă.

Aleşii locali aveau de dezbătut un singur proiect vizând asocierea între municipiul Botoşani şi Asociaţia Artis Iaşi, în vederea finanţării în comun a evenimentului „Centenarul filmului românesc”. Asocierea presupune o contribuţie de 11.300 de lei de la bugetul local, de la capitolul „Acţiuni dedicate Anului Centenar” şi o contribuţie de 7.300 de lei din partea asociaţiei ieşene. Evenimentul consta în difuzarea la Botoşani a două filme româneşti şi a unui film documentar, prezentate de două personalităţi din domeniu, respectiv actorul botoşănean Vlad Ivanov şi criticul de film Margareta Nistor. Manifestarea urma să aibă loc în zilele de 13 şi 14 septembrie, la Botoşani. Potrivit reprezentanţilor primăriei, Asociaţia Artis a fost selectată deoarece este organizatorul evenimentului la nivel naţional, având drepturi exclusive de difuzare a materialelor.

Marian Murariu, viceprimar al municipiului, cel care a convocat şedinţa, s-a declarat dezamăgit de lipsa consilierilor liberali. „Centenarul filmului românesc este un eveniment care are loc la nivel naţional şi am fi fost foarte bucuroşi să se desfăşoare şi în municipiul Botoşani, în prezenţa a două personalităţi, Vlad Ivanov şi Margareta Nistor. Îmi pare rău că colegii ceilalţi nu au înţeles importanţa acestui eveniment şi nu s-au prezentat la şedinţă. Consider ca Botoşaniul a pierdut ca imagine la nivel naţional, dar şi botoşănenii au pierdut un eveniment foarte frumos, deoarece intrarea ar fi fost gratuită. Îmi pare rău, mai ales că în Anul Centenar suntem destul de săraci la capitolul evenimente care să marcheze această sărbătoare”, a afirmat Marian Murariu.

Articolul precedentB-Right Media derulează un proiect în an centenar
Articolul următorZiua internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale marcată la Botoșani