Investiții de 3 milioane de lei în Stațiunea de Cercetare Popăuți: Este prima dată după 89 când se fac lucrări mai ample

0
15

Pentru prima dată din 1989, la Stațiunea de Cercetare Popăuți se fac investiții de amploare. Aproximativ 3 milioane de lei se cheltuiesc pentru refacerea rețelei de apă, modernizarea clădirii în care va funcționa muzeul și reparații la unele spații. 

În plus, Stațiunea de Cercetare Popăuți ar putea achiziționa anul acesta utilaje agricole în valoare de 3,5 milioane de lei. Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, spune că a solicitat Ministerului Agriculturii bani pentru dotarea cu utilaje și există promisiunea că acești bani vor veni până la finalul anului.

„Avem aprobarea bugetului rectificat. Mai așteptăm aprobarea planului de investiții pentru perioada 2018-2022, de la Ministerul Agriculturii. În condițiile în care Ministerul Agriculturii ne alocă banii promiși, putem face și unele achiziții de utilaje. Noi am cerut 3,5 milioane de lei. Dacă ni se aprobă, ne îmbunătățim și parcul de utilaje agricole, chiar din acest an”, ne-a spus directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți.

Până la sfârșitul acestui an se vor realiza investiții de aproximativ 3 milioane de lei. Se finalizează înlocuirea rețelei de apă, se reface o clădire în care va funcționa muzeul și se va moderniza un adăpost pentru animale.

„Ne ocupăm de reparațiile curente, reabilitarea clădirii în care va funcționa muzeul Stațiunii de Cercetare Popăuți. De asemenea, reabilitarea rețelei de apă, refacerea magaziei pentru cereale și refacerea unui adăpost pentru animale, în vederea lotizării efectivelor existente pentru a putea fi observate mult mai ușor în activitatea de cercetare. Valoarea lucrărilor de anul acesta se ridică la aproximativ 3 milioane de lei. Avem nevoie de sume uriașe pentru a ajunge în topul stațiunilor de cercetare dar o luăm pas cu pas și sper că în câțiva ani vom ajunge una din stațiunile de top ale României. Este prima dată după 89 când se fac lucrări mai ample la stațiunea Popăuți”, a adăugat Ionică Nechifor care încearcă să obțină o finanțare pentru a  achiziționa în 2019 un abator mobil. De asemenea, el spune că planul este de a moderniza și dota toate clădirile stațiunii în următorii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.