Mulți ani la rând, Stațiunea de Cercetare Popăuți a avut mari probleme financiare, s-au acumulat datorii de peste 10 miliarde de lei vechi, salariile se plăteau cu mari întârzieri iar această instituție a statului a fost la un pas de faliment.

Ștergerea datoriilor istorice și sumele alocate în ultimul an de către Ministerul Agriculturii au făcut ca stațiunea de cercetare din județul Botoșani să scape de toate problemele financiare și chiar să treacă la un program de investiții, ceea ce nu s-a mai făcut de mai bine de două decenii. Potrivit directorului Stațiunii de Cercetare Popăuți, anul acesta se vor investi aproximativ 1,5 milioane de lei.

„Urmează să facem câteva reabilitări la cădirile administrative cât și la cele din bazele experimentale. O parte din lucrări se fac din veniturile proprii ale stațiunii. De asemenea, așteptăm la rectificarea de buget să primim fondurile necesare pentru achiziția de utilaje de putere mare. Anul acesta, vom face investiții de aproximativ 1,5 milioane de lei”, a spus Ionică Nechifor.

Situația financiară a stațiunii s-a îmbunătățit și datorită faptului că a reintrat în posesia tuturor suprafețelor de teren care mulți ani au fost concesionate la diverși agenți economici.

„Până acum am valorificat cantitatea de grâu de pe cele 107 hectare. Avem o cultură extraordinar de frumoasă de floarea soarelui, 90 de hectare. Mai avem de valorificat în jur la 1000 de capete, tineret și reformă. Se vor aduna niște venituri care vor fi direcționate către modernizarea și dotarea stațiunii. În afara sumelor pe care le primim de la Ministerul Agriculturii, prin ASAS. Situația financiară este stabilă, nu avem niciun fel de datorii. Suntem o echipă, am adus câțiva tineri ingineri pe care îi inițiem”, a mai precizat directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți.

Articolul precedentBecali îi dublează salariul lui Moruțan și pune o clauză de 200 de milioane de euro
Articolul următorBăiat de 18 ani înecat în piscina unei casei