După o săptămână de pregătire în Austria și două meciuri amicale jucate, Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, se declară mulțumit. El spune că lotul este în mare parte stabilit și că ar mai putea veni unul-doi jucători. FC Botoșani va mai juca două meciuri amicale cu Dinamo Kiev și FK Pribram din Cehia.

Cum a decurs pregătirea în Austria?

Suntem într-o perioadă în care ar trebui să avem ceva feedback la ceea ce am făcut. Suntem încă în completarea lotului și apar câteva elemente care nu sunt foarte sigure. Pe lângă faptul că a trebuit să testăm acești jucători, a trebuit să ne pregătim și de obiectivele propuse pentru acest cantonament. Suntem pe o linie bună, nu am avut probleme de accidentări, nu am avut probleme de teren deși de o zi și jumătate plouă în continuu. Jocurile au fost așa cum am așteptat, puse la punct și desfășurate în condiții foarte bune. Suntem pe un drum bun.

Sunt concludente rezultatele din cele două jocuri amicale?

Sunt concludente cu ceea ce a fost pe teren. Nu sunt obiective de bază rezultatele în acest moment. Venim din perioade de pregătire diferite, cu obiective de pregătire diferite, e normal să apară și fluctuații foarte mari. De la primul meci cu o echipă puternică din campionatul Rusiei, la al doilea meci cu o echipă foarte puternică din fotbalul european, fluctuațiile au fost destul de mari. Între cele două meciuri am avut antrenamente, ne-am pregătit pentru ce urmează în viitor și nu ne-am pregătit pentru următor. Sper să învățăm de la fiecare meci și la fiecare meci să progresăm din punct de vedere tehnic, tactic, a relațiilor de joc, a deciziilor pe care le luăm și din punct de vedere fizic.

Cum vedeți programul sezonului 2018/2019?

Nu avem un program ușor. Începutul nu este unul pe care ni l-am fi dorit. Important este cu cine ne comparăm și acolo stă starea noastră de spirit. Am văzut echipe cu un program mult mai greu ca al nostru și dau un exemplu, Dunărea Călărași. Adversarii sunt foarte puternici și e greu de ales cu cine dorești să joci. Nici nu ne mai pierdem energia pentru așa ceva pentru că sunt lucruri pe care nu le putem gestiona. Soarta a decis acest program, datoria noastră este să ne pregătim pentru el și să fim eficienți.

Câte meciuri amicale mai disputați?

Pe 9 iulie avem stabilit jocul cu Dinamo Kiev și așteptăm ora de desfășurare a jocului cu Pribram din Cehia, care se va fi în 11 iulie.

Câți jucători mai aveți nevoie și pe ce posturi?

Suntem încă într-o evaluare a unor jucători. Avem jucători care pot juca cu randament foarte bun pe două poziții. Avem jucători tineri care pot ajuta echipa în orice moment e nevoie de ei. Mai așteptăm unul-doi jucători care să completeze un lot pe care noi îl dorim echilibrat și un lot în care să avem o concurență reală pe posturi. O să găsim soluții în orice moment. Dacă ar fi să spun o poziție, nu este fair față de jucătorii care sunt în momentul acesta în lot.

Articolul precedentWeekend cu ploi însemnate cantitativ
Articolul următorSenatorul PSD Lucian Trufin supărat pe presa botoşăneană