După vreo câteva zile de liniște în care autoritățile județului au ridicat restricțiile și s-a crezult că au scăpat de pesta porcină africană, un nou mistreț a fost găsit mort și se pare că a fost infestat cu PPA.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că odată cu Campania agricolă, virusul se va extinde și vor apărea din nou cazuri de pestă porcină.

“Avem un alt caz. Doctorii de la DSV iar au poposit în localitatea noastră. Un mistreț găsit devorat și în mod sigur urmează și alții. Personal am văzut mistreț care mânca dintr-unul declarat pozitiv și era într-o stare de agonie. Odată ce virusul s-a instalat, ei se deplasează, îi putem găsi în Ucraina sau în Suceava. Este o problem gravă pe care România va trebui să o trateze în următorul deceniu. O să vedeți de la agricultori ce imagini vă vin. Începe semănatul, încep culturile și o să fie dezastru. Ei duc virusul în zona culturilor, oamenii își duc acasă porumbul și își poate introduce virusul în gospodărie”, a spus Dumitru Chelariu.

Articolul precedentVIDEO. Un primar din Botoșani râde de PSD: “Să-l pună pe Mircea Badea pe listă sau pe Bianca Drăgușanu”
Articolul următorBotoșaniul a găzduit CN de cros. Peste 300 de sportivi s-au prezentat la start FOTO&VIDEO