Primăria comunei Ibănești a decis să ofere câte un premiu tuturor copiilor care au împlinit sau împlinesc 18 ani în 2018 și tuturor copiilor născuți în An Centenar. Premiile au fost oferite în cadrul Zilelor comunei Ibănești, eveniment care are loc în acest week-end.

În acest week-end, Primăria și Consiliul Local Ibănești au organizat un eveniment dedicat centenarului, un eveniment care a inclus multe acțiuni culturale și sportive, s-au oferit zeci de premii iar oamenii au avut posibilitatea să vadă artiști talentanți din muzica populară.

Evenimentul a debutat sâmbătă cu o slujbă urmată de un spectacol al copiilor din comună și decernarea titlului de cetățean de onoare lui Cristian Mihai Amarandei, șeful ISU Botoșani.

A urmat premierea cuplurilor de aur dar și a tinerilor care au împlinit 18 ani în 2018. Nu au fost uitați nici copiii născuți în An Centenar. După zecile de premii oferite de autoritățile locale, pe scenă a început spectacolul folcloric. În fața oamenilor care se adăposteau de ploaie sub umbrele și corturile berarilor, au venit Orchestra Mugurelul din Dorohoi, Fetele de la Botoșani, Cornelia Ciobanu, Georgiana Spînu și Rapsozii Botoșanilor cu Daniela Condurache.

„Comuna Ibănești este o comună frumoasă, o comună plină de har, de legendă, care strânge în sufletul ei pur românesc ceea ce este mai înălțător și anume dragostea de oameni, de Dumnezeu. La baza tuturor lucrurilor stau cele mai importante elemente și cele mai importante principii, credința, adevărul, munca și nu în ultimul rând efortul de a fi plini de unitate și de a rezolva problemele într-o manieră cât mai frumoasă și mai corectă pentru cetățeni. Astăzi sărbătorim foarte multe lucruri. Sărbătorim foarte mulți ani de atestare, mai concret, 563 de ani de atestare documentară. Sărbătorim centenarul Marii Uniri. Discutăm de 100 de ani de existență într-o Românie unită. Sărbătorim cuplurile de aur. Avem 42 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Aceste cupluri sunt modele pentru noi. De asemenea, am acordat titlul de cetățean de onoare al comunei Ibănești, domnului doctor Cristian Mihail Amarandei. Este o persoană emblematică în viața botoșăneană. Este cel care ne dă în fiecare zi lecții de civism, de verticalitate și demnitate. Este un model pentru noi toți și luptă pentru a apăra viața oamenilor. Am sărbătorit și sărbătorim tinerii care au împlit 18 ani și pe cei care s-au născut în Anul Centenarului”, ne-a spus Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.

Evenimentul a continuat duminică cu un spectacol al copiilor din comună cu două lansări de carte și întreceri sportive. Este vorba de cartea „Ibănești, Mereu deasupra Timpului” scrisă de Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești, și cartea „La pas prin sat”, autor Octav Vitcu.

Articolul precedentMeciul cu Dinamo e decisiv: „Este un ultimatum pentru toți. De la Costel în sus sau în jos”
Articolul următorȘeful ISU Botoșani a primit titlul de cetățean de onoare al comunei natale FOTO