Zeci de fermieri din județul Botoșani dar și din alte județe ale țării au venit astăzi la Stațiunea de Cercetare Popăuți pentru a participa la un forum agricol în care s-au dezbătut principalele probleme cu care se confruntă.

Organizatorii au adus și o fanfară care le-a cântat atât fermierilor cât și parlamentarilor, reprezentanților Ministerului Agriculturii și reprezentanților unor instituții ale statului. La început au fost discursuri protocolare, o serie de prezentări după care atmosfera s-a încins. Fermierii au început să-și exprime nemulțumirea și să-i ia la întrebări pe parlamentari și pe reprezentanții Ministerului Agriculturii. Au fost câteva replici tăioase între unii fermieri și senatorul Lucian Trufin care la un moment dat s-a enervat.

Parlamentarii și reprezentanții Ministerului Agriculturii nu au uitat că suntem în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare și au încercat să facă propagandă PSD-ului, stârnind nemulțumirea unor fermieri. Aceștia le-au transmis că au venit să discute despre agricultură și nu despre politică.

Acest forum face parte din programul Târgului Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Bovine, Plante tehnice și produse tradiționale. În cursul zilei de mâine sunt programate mai multe acțiuni la Stațiunea Popăuți iar organizatorii așteaptă peste 200 de comercianți și peste 10.000 de vizitatori.

Articolul precedentO nouă licitație pentru drumul strategic
Articolul următorArtiști de renume la festivalul Floare Albastră