2019 se anunță un an critic pentru municipiul Botoșani. Bugetul se anunță a fi mai mic decât în 2018, salariile sunt mari, tarifele la energie electrică, apă și salubrizare au crescut iar banii nu ajung nici măcar pentru funcționare.

Primarul Cătălin Flutur a reacționat în ultima ședință de Consiliu Local și și-a exprimat nemulțumirea că în 2019 nu vor fi bani pentru investiții.

“Nu este prima dată când fără să discutăm foarte mult, votăm creșteri. Majorări la tarife. Că e la apă, la gunoi, la termie. Ca și cum e normal. Dar niciodată nu vi s-a părut normal să reducem subvenția la termie cu 30 de lei sau mai adăugăm 10 lei per apartament la taxele locale. Știm în ce situații suntem cu bugetul și știm că aceste creșteri le suportăm din buget. Municipiul Botoșani are poate rolul cel mai important, pe lângă Consiliul Județean, în ADI Aqua. Se scumpește curentul, se scumpește gazul… Hai să mai scumpim și noi apa, gunoiul și nu ne întrebăm dacă avem de unde să plătim acei bani. Când am spus să mărim puțin impozitul, s-a spus: nu, punem bir pe populație. Dar acum nu punem bir pe populație?”, a spus Cătălin Flutur.

Articolul precedentBărbat găsit mort pe un câmp din Vorona
Articolul următorMii de botoșăneni circulă gratuit cu tramvaiul