Șapte primari din zona Moldovei s-au întâlnit astăzi pentru a semna un acord cadru privind înființarea Asociației „Moldova se dezvoltă”. Este vorba de primarii din Botoșani, Iași, Suceava, Piatra Neamț, Roman, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Obiectivul principal al acestei asociații este dezvoltarea regiunii prin realizarea în comun a unor proiecte de investiții în infrastructură și economie.

”Alături de colegii mei, am semnat astăzi acordul cadru pentru înființarea Asociației „Moldova se dezvoltă”. După cum se observă din chiar titlul asociației, obiectivul principal al acesteia este dezvoltarea regiunii prin realizarea în comun a unor proiecte de investiții în infrastructură și economie. Este evident că motivele care ne-au obligat să înființăm această asociație sunt lipsa unei strategii coerente de dezvoltare și de alocare a resurselor în vederea diminuării decalajului dintre Estul și Vestul țării. Moldova a fost ținută într-o izolare vizibilă, cu consecințe foarte grave din punct de vedere economic. Acest lucru a dus la o stare de sărăcie din care nu mai ieșim, având ca și consecință imediată o depopulare masivă a întregii regiuni, prin migrarea forței de muncă active.Doar nevoia ne-a adus aici pe toţi pentru că fiecare am încercat să dezvoltăm proiecte şi am sperat în capacitatea administrativă a statului să rezolve aceste probleme. Avem o experienţă cu toţii în a scrie proiecte, dar nu avem o voce comună. Ne-a ajuns cuţitul la os”, a Cătălin Flutur.

Articolul precedentAccident la Cândești. Două persoane au ajuns la spital după ce o mașină a derapat
Articolul următorCiobotariu: „Cu siguranță vom face transferuri în iarnă”